Istoria instituției

În satul Grimăncăuți  prima instituție de învățămînt a fost înființată în anul 1861 Școală Parohială pînă în 1930. Din cauza că nu erau învățători, care posedau limba rusă, lecțiile au fost suspendate de mai multe ori, apoi aceeași școală se redeschide la 1 noiembrie 1882 cu ajutorul arendașului moșiei boierești S.N. Nicolau, care a donat 100 ruble pentru amenajarea școlii.

  • Erau angajați ca pedagogi
  • Maria Soroceanu,
  • Antonie Jolodcovschi,
  • Gavril Nicolaevici,
  • Sofia Pivovarova.

Timp de câtiva ani școala s-a aflat în casa lui Iacob Caduc, iar în 1902 s-a terminat construcția unei clădiri, în care a fost deschisă o școală nouă. Noua instituție avea o capacitate de numai o sută de locuri pentru elevi în diferite clase, dar cu timpul și aceste locuri s-au dovedit a fi puține. Primul învățător în noua școala a fost Serghei Pivovarov.
În periaoda 1930-1951 – Școala de 7 ani.
Din anul 1951 până în anul 2006 –  Școala medie de cultură generală Grimăncăuți.
Din 2006 a fost reorganizată în Liceul Teoretic Grimăncăuți.
În L/T Grimăncăuţi activează 65 de angajaţi, cadre didactice 40, elevii 374.
Liceul este amplasat pe teritoriul satului Grimăncăuţi, raionul Briceni, depărtarea de la centrul raionului constitue 3,5 km, în vecinătate cu punctul de control vamal Grimăncăuţi, R.Moldova- Văscăuţi, Ucraina.

Clădirea are trei etaje, săli de clase în număr de 23, inclusiv 3 laboratoare, ateliere pentru educaţia tehnologică, o sală sportivă cu suprafața – 90 m2, cantină, punctul medical, muzeu, sală festivă, bibliotecă.