Elevii și profesorii Liceului Teoretic Grimăncăuți au comemorat astăzi eroii căzuți pe câmpul de luptă în cel e-Al Doilea Război Mondial

Depuneri de flori și un miting de comemorare au avut loc în fața monumentului din satul Grimăncăuți. Elevii și profesorii Liceului Teoretic Grimăncăuți au comemorat astăzi eroii căzuți pe câmpul de luptă în cel e-Al Doilea Război Mondial
Ecoul războiului este viu în sufletele milioanelor de oameni ai acestei planete, e viu în sufletele noastre, a copiilor care au rămas cândva fără părinți, a nepoților și strănepoților,  care le vor purta memoria peste ani.

Profesorul de istorie Ghițu Radu a venit cu  un discurs în fața tinerii generații în care a menționat că în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial au participat 270 de mii de moldoveni, iar 69 de mii nu s-au mai întors acasă. Din satul Grimăncăuți au rămas pe câmpurile de luptă cca 150 de oameni, iar astăzi  mai sunt în viaţă 2 veterani. Acest război a fost cel mai cumplit măcel împotriva omenirii, iar  datoria noastră este  să  cunoaştem şi să păstrăm vie memoria celor care ne-au apărat ţara de urgiile războiului, ne-au dăruit  pacea.
Preotul Ion Cucuetu a oficiat o slujbă de pomenire în memoria celor căzuți la datorie.

Cu un program de comemorare a zilei de 9 mai au venit  elevii liceului. Acesta a cuprins un recital de poezie şi cântece la tema războiului.

Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor şi a străbuneilor noştri, nu doar pentru cei căzuţi pe cîmpul de luptă, care au ţinut piept duşmanului, dar şi pentru cei care au contribuit la făurirea Victoriei comune în spatele frontului , care au reuşit să supravieţuiască în timpul de restrişte al ocupaţiei fasciste. Ei sunt cei care au făcut posibilă pacea, iar pentru acest lucru suntem profund recunoscători.